Loading...

Λάζαρος Βαρυτιμιάδης MD, MSc, PhDc, FEBGH Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος

Ο Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος Βαρυτιμιάδης Λάζαρος αποφοίτησε το 1996 από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Έδεσσας με κατεύθυνση: Υγεία, Φυσικές Επιστήμες και Κοινωνική Πρόνοια αρχικά και στη συνέχεια στο κλάδο της Ιατρικής.

Το 2003 αποφοίτησε με Βαθμό Άριστα (8,54/10) από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής “VICTOR BABES” Τιμισοάρα – Ρουμανίας Νο 687 / 2003 – UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE DIN TIMISOARA “VICTOR BABES”, FACULTATEA DE MEDICINA, TIMISOARA, ROMANIA αποκτώντας το πτυχίο ιατρικής.

Στη συνέχεια τον Οκτώβριο του 2006 προχώρησε σε αναγνώριση του τίτλου σπουδών από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης μετά από γραπτές εξετάσεις αποκτώντας «Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος» – Αριθμός Πρωτ: ΔΥΠ/Β/Φ.36Ατ./36168 από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πέλλας Διεύθυνση Υγείας –Πρόνοιας Τμήμα Υγείας.

Το 2010 αποφοίτησε με επιτυχία από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Νοσηλευτικής : «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ & ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ με Βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ (8,32/10) – Αρ Πρωτ : 36 /2011 Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ – Διπλωματική Εργασία: «Μελέτη σχεδίων αντιμετώπισης  κρίσεων σε επίπεδο μονάδων υγείας».

Το 2015 ξεκίνησε την διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής: “Ψυχρός βρόχος  πολυποδεκτομής  έναντι θερμού βρόχου πολυποδεκτομής έναντι APC ,για την πλήρη αφαίρεση των μικρών πολυπόδων από το αριστερό κόλον“ .

Το 2017 απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας (18354/02-10-2017), ενώ από το ίδιο έτος και έπειτα αποτελεί Fellow of the European Board of Gastroenterology and Hepatology Registration – FEBGH, καθώς και Clinical Research Fellow στο Ενδοσκοπικό τμήμα του Queen Alexandra Hospital NHS Trust Portsmouth.

Επαγγελματική Εμπειρία

Από τον Ιούλιο του 1998 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους πραγματοποίησε Πρακτική Εξάσκηση στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Έδεσσας, παρακολούθηση Εξωτερικών ιατρείων, ενώ 2 χρόνια αργότερα πραγματοποίησε Πρακτική Εξάσκηση στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Έδεσσας, παρακολούθηση διαχείρισης περιστατικών στα ΤΕΠ και κατά την νοσηλεία.

Τον Σεπτέμβριου του 2006 έως τον Μάιο του 2007 διετέλεσε Ιατρός ΤΕΠ του Παθολογικού Τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ). Το ΝΝΣ εξυπηρετεί καθημερινά το προσωπικό του Ναύσταθμου της Σαλαμίνας καθώς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Τον Φεβρουάριο του 2008 και για 2 έτη διετέλεσε Ιατρός  Υπηρεσίας  Υπαίθρου στο Γενικό  Νομαρχιακό  Νοσοκομείο Καρπενησίου. Μετά από την τρίμηνη εκπαίδευση στο Παθολογικό, Καρδιολογικό και Χειρουργικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου ακολούθησε υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Στενώματος.

Παράλληλα τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 εργάσθηκε ως Ιατρός στο πρόγραμμα  «Υλοποίηση δράσεων κάλυψης ιατροφαρμακευτικών αναγκών, των αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων στις περιοχές Σάμος, Χίος, Λέσβος, Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, Ροδόπη & Έβρος»  του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Το 2010 έως το 2013 εργάσθηκε ως Ειδικευόμενος ιατρός παθολογίας στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ. Το Γ.Ν Έδεσσας εφημερεύει κάθε μέρα και καλύπτει την περιοχή Έδεσσας και Αλμωπίας στις οποίες κατοικούν περίπου 80.000 άνθρωποι. Το Παθολογικό Τμήμα έχει δύναμη 35 αναπτυγμένων κλινών για νοσηλευόμενους ασθενείς. Τα Τακτικά του Ιατρεία αποτελούνται από το Υπερτασικό και Διαβητολογικό Ιατρείο τα οποία λειτουργούν καθημερινά.

Το 2013 ξεκίνησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμιγκ» και στη συνέχεια στο ενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική» όπου απέκτησε την ειδικότητα του γαστρεντερολόγου το 2017.

Το 2017 εργάσθηκε για 1 έτος ως Clinical Research Fellow στο Ενδοσκοπικό τμήμα του Queen Alexandra Hospital NHS Trust Portsmouth υπό την καθοδήγηση του Prof Pradeep Bhandari, εκπαίδευση στην επεμβατική ενδοσκόπηση (ESD, KAR, P-EMR, HALO, POEMS, Virtual Chromoendoscopy or Chromoendoscopy with dye, EndoRotor technique ect).

Παράλληλα, από τον Ιούνιο 2007 έως τον Αύγουστο 2017 εργάσθηκε στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Κ.ΕΠ.Υ)  ως Ιατρός Εφημερίας καθώς και συμμετοχή σε δράσεις του Κέντρου επιτελική ή επιχειρησιακή.

 • Διαχείριση Υγειονομικής κρίσης κατά της πυρκαγιές της Ηλείας (2007)
 • Επιχείρηση εκκένωσης Γ.Ν Πατρών « Άγ. Ανδρέας» μετά από σεισμό (2008)
 • Διαχείριση υγειονομικής κρίσης κατά τον σεισμό της Κεφαλονιάς (2014)
 • Συμμετοχή στα προληπτικά μέτρα ελέγχου ταξιδιωτών για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος από τον ιό Ebola (2015)
 • Διαχείριση και συμμετοχή στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση εκδήλωσης πιθανής πανδημίας από τους ιούς H1N1 και H5N1
 • Συμμετοχή στον συντονισμό του προσφυγικού ζητήματος όσον αφορά στην υγειονομική κάλυψη των Κέντρων Φιλοξενίας ως Ιατρός Εφημερίας

Από τον Φεβρουάριο 2019 και έως σήμερα, διατελεί Επιμελητής Γαστρεντερολογικής κλινικής νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό του ιδιωτικό ιατρείο.

Στην μέχρι τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία σε Ελλάδα και εξωτερικό:

 • Γαστροσκοπησεις (Διαγνωστικές, αντιμετώπιση κιρσορραγίας, διαστολές οισοφάγου με κηρία ή CRE, stent οισοφάγου, πολυποδεκτομές, καυτηριασμός αγγειοδυσπλασιών με APC, θεραπεία οισοφάγου Barrett με HALO)
 • Ενδοσκοπικές διαδερμικές γαστροστομίες
 • Κολονοσκοπήσεις (Διαγνωστικές, πολυποδεκτομές, διαστολές στενώσεων)
 • Πολυποδεκτομές (HSP – CSP – EMR – EPMR – APC )
 • ERCPs
 • Τοποθετήσεις stent σε οισοφάγο και παχύ έντερο
Αρχική/Βιογραφικό